HI901

Automatische potentiometrische titrator

Vraag een offerte aan

De HI901C vult ons brede assortiment van producten aan speciaal geconcipieerd voor efficiënte en nauwkeurige laboratoriumanalyses. De HI901C potentiometrische titrator voert een verscheidenheid aan analyses uit: zuur/base, redox (ORP), complexometrisch, neerslag, niet-waterige, argentometrisch en ion-selectief.

Deze krachtige titrator dient de titrant toe, detecteert het eindpunt en voert alle benodigde berekeningen en grafieken automatisch uit. Naast de titratiemodus functioneert de HI901C ook als een volledig functionele pH-, mV/ORP- en ion-selectieve (ISE) meter.

Deze titrator wordt geleverd met een pakket standaard methoden, of u kunt uw eigen aanmaken. Methoden, standaard of gebruiker, kunnen eenvoudig worden overgebracht tussen titratoren via USB of pc-applicatie.

 • Dynamische titrantdosering
 • Timing signaalstabiliteit
 • Equivalentie-eindpuntdetectie
 • Meervoudige titratietypes
 • Eigen en marktspecifieke methoden
 • Vervangbaar buretsysteem en meerdere buretmaten
 • Precisiedoseerpomp en chemisch resistente leidingen
 • Gedetailleerde grafieken
 • Eenvoudige en snelle navigatie
 • Aanpasbare rapporten en flexibel GLP-beheer
 • Meerdere aansluitingen (HI901C2) en randapparatuur
 • Titratiemogelijkheden

De dynamische doseringsfunctie zorgt voor tijdsgestuurde en nauwkeurige titreringsresultaten door het titrantvolume te doseren in verhouding tot de mV-respons van de titratie. Dit zorgt voor grotere doses bij het begin van een titratie en kleinere, nauwkeuriger doseringen bij het eindpunt. De signaalstabiliteitsfunctie controleert wanneer de mV-respons van de titreringsreactie stabiliseert alvorens de volgende titrantdosis te verschaffen. Dit zorgt voor betrouwbare meetwaarden gedurende het hele titratieproces. Equivalentie-eindpuntdetectie is cruciaal bij applicaties waarbij vaste eindpunten niet in standaardmethoden worden gespecificeerd. Dit eindpunt geeft aan waar de mV-respons van de titratie het grootste is met betrekking tot het volume getitreerd titrant.

Methoden

De HI901C kan maximaal 100 door gebruikergedefinieerde of standaard titreringsmethoden opslaan. Elke methode kan worden aangepast en geoptimaliseerd voor prestaties op basis van toepassing en gebruikersvereisten.
Hanna biedt titratiemethodepakketen voor diverse markten, waaronder voedsel, drank, zuivel, wijn en meer. Vraag onze adviseurs welke methoden beschikbaar zijn voor uw specifieke behoeften. Onze technische experts kunnen standaardmethoden ontwikkelen en aanpassen, zoals ISO, ASTM, AOAC, AOCS, EPA en meer, direct op uw titrator. Vraag onze adviseurs welke methoden mogelijk zijn met ons HI901C-systeem

Buretsysteem

De titrator biedt ondersteuning voor twee buretten, waarmee u moeiteloos tussen titranten kan omschakelen. Met Hanna Instrument’s Clip-Lock-buret duurt het slechts enkele seconden om titranten en reagentia te wisselen, dit voorkomt kruisbesmetting en bespaart tijd! De HI901C wordt standaard geleverd met een 25 ml buret, maar kan ook worden uitgerust met buretten van 5, 10 of 50 ml. Elke buret is geconstrueerd met een glazen spuit en chemisch bestendige PTFE zuiger.

Precisiedoseerpomp

Onze ongeëvenaarde door 40.000 stappen aangedreven pomp kan zeer kleine en nauwkeurige hoeveelheden titrant of reagens doseren. De aanzuig- en aanvoerleidingen zijn gemaakt van duurzaam, chemisch bestendig PTFE en voorzien van een lichtblokkerende buitenmantel van polyurethaan om lichtgevoelige reagentia te beschermen.

Grafisch scherm

Een groot lcd-scherm toont de gekozen titratiemethode samen met resultaten, eenheden, titratievolume, temperatuur en mV- of pH-waarden. De HI901C biedt ook meertalige ondersteuning.
Een titratiekromme kan tijdens elke titratie direct worden weergegeven. Deze functie is handig wanneer nieuwe methoden worden getest of wanneer een procedure optimalisatie vereist.
Virtuele toetsen zorgen voor een eenvoudige en snelle navigatie tussen de schermen en de menu’s, zonder dat u in een nest van informatie verdwijnt.

Rapportage

Elk rapport is volledig aanpasbaar, zodat gebruikers ervoor kunnen zorgen dat ze de juiste gegevens opslaan en indienen die nodig zijn voor hun toepassing en procedures.
Alle benodigde GLP-informatie (Good Laboratory Practice) kan bij elk monster worden opgenomen, waaronder: identificatie van het monster, bedrijfsnaam en operator, datum, tijd, elektrode-ID-codes en kalibratie-informatie.

Moeiteloze datatransfer

Gegevens kunnen eenvoudig worden overgebracht naar een USB-schijf of pc met de HI900PC applicatiesoftware. De USB-poort maakt het mogelijk om titratiemethoden, titratierapporten en softwareupgrades over te dragen.

Connectiviteit

De HI901C functioneert als titrator, pH-meter, mV/ORP- en ISE-meter. De waardevolle werkruimte wordt uitgespaard en meerdere analyses kunnen op één monster uitgevoerd worden. De titrator biedt apparaatondersteuning voor twee analoge ingangen, waardoor twee elektroden en twee roerders gelijktijdig verbonden kunnen worden met één eenheid. Gebruikers kunnen rapporten direct vanaf de titrator afdrukken via een standaard parallelle printer. Een externe monitor en toetsenbord kunnen worden aangesloten voor extra gebruiksgemak, evenals een analytisch weegschaal voor automatische monsterinvoer voor titraties.

Specificaties HI901C1 HI901C2
pH Bereik -2,0 tot 20,0 pH, -2,00 tot 20,00 pH, -2,000 tot 20,000 pH
Resolutie 0,1, 0,01, 0,001 pH
Nauwkeurigheid (bij 25°C) ±0,001 pH
pH-kalibratie tot 5 punten, 8 standaard buffers en 5 eigen buffers
mV Bereik -2000,0 tot 2000,0 mV
Resolutie 0,1 mV
Nauwkeurigheid (bij 25°C) ±0,1 mV
mV-kalibratie offset enkel punt
ISE Bereik 1•10-⁶ tot 9,99•10¹⁰
Resolutie 1, 0,1, 0,01
Nauwkeurigheid (bij 25°C) ±0,5 % monovalent, ±1 % divalent
ISE-kalibratie tot 5 punten, 7 standaard oplossingen and 5 eigen standaarden
Temperatuur Bereik -5,0 tot 105,0 °C
Resolutie 0,1 °C, 0,1 °F, 0,1 K
Nauwkeurigheid (bij 25°C) ±0,1 °C, ±0,2 °F, ±0,1 K, (uitgezonderd fout sonde)
Temperatuurcompensatie manueel (MTC) of automatisch (ATC)
Analoge ingangen
(1) BNC (pH/mV/ISE)
(1) Referentie
(1)Temperatuur, (1) Roerder
1 2
Doseerpompcapaciteit 2 2
Buret incl, 1 (25 ml) 1 (25 ml)
Inhoud buret 5, 10, 25 en 50 ml
Buretresolutie 1/40000
Schermresolutie 0,001 ml
Nauwkeurigheid dosering ±0,1 % van volledig buretvolume
Titratiemethodes tot 100 methoden (standaard en ingesteld door de gebruiker)
Potentiometrische titraties zuur-base, redox, neerslag, complexometrisch, niet-waterhoudend, argentometrisch
Meeteenheden instelbaar door gebruiker van concentratie-eenheden om tegemoet te komen aan specifieke berekeningsvereisten
Automatische buretdetectie afmeting buret wordt automatisch herkend wanneer deze in het toestel geplaatst wordt
Programmeerbare roerder propellertype, 200-2500 RPM, resolutie 100 RPM
Stroomsnelheid selecteerbaar door gebruiker van 0,1 ml/min tot 2 x buretvolume/min
Endpoint Determination equivalentiepuntdetectie (met 1ste of 2de afgeleiden) of vate mV- of pH-eindpuntdetectie
Real-time & opgeslagen grafieken mV- of pH-volumetitratiecurve, 1ste of 2de afgeleide curve, in pH-modus of mV-modus of ISE-modus: pH/mV-waarden versus tijds-datalogresultaten
Display 320 x 240 pixel achtergrondverlicht kleuren-lcd
Talen Engels, Portugees, Spaans
Gegevensopslag Tot 100 volledige titratie en pH/mV/ISE-lograpporten
USB Host flash drive voor datatransfer
Randapparatuur VGA-scherm, pc-toetsenbord, parallelle printer, USB, RS232
GLP-conformiteit Instrumentatiegegevens opslag en printmogelijkheden
Gebruiksomgeving 10 tot 40°C, tot 95 % RH
Opslagomgeving -20 tot 70°C, tot 95 % RH
Voeding 100-240 VAC
Afmetingen 390 x 350 x 380 mm
Gewicht ca. 9 kg met pomp, roerder en sensoren

HI901C1-02 (230 V) is voorzien van 1 analoog bord, propellorroerder met houder, 25 ml buret, doseerpomp, temperatuursonde, USB-kabel, 256 MB USB flash drive en pc-software.

HI901C2-02 (230 V) is voorzien van 2 analoge borden, propellorroerder met houder, 25 ml buret, doseerpomp, temperatuursonde, USB-kabel, 256 MB USB flash drive en pc-software.