Gratis seminarie Zwembadwater 20 nov 2018

Waterbehandeling en automatisatie voor zwembaden en spa’s

events hanna instruments

Tijdens het zwembadseizoen krijgen de ‘waterexperts’ van Hanna Instruments regelmatig vragen omtrent het onderhoud en de kalibratie van automatische meet- en doseerapparatuur voor pH en chloor en de waterbehandeling van zwembaden en spa’s in het algemeen.

Om hierin de nodige duidelijkheid te verschaffen organiseert Hanna Instruments een gratis seminarie voor zwembadinstallateurs, technici en spa-dealers. Tijdens dit seminarie komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • onderhoud, kalibratie en gebruik van automatische meet- en doseerapparatuur in het algemeen en in het bijzonder de Security Pool Plus van Hanna Instruments
 • onderhoud, kalibratie en gebruik van draagbare digitale meters (pH, chloor, cyanuurzuur …)
 • tips & adviezen om het water van zwembaden en spa’s helder en gezond te maken/houden

Hanna Instruments hoopt u te mogen ontvangen op dinsdag 20 november 2018 in Londerzeel. Mogelijkheid tot broodjeslunch vanaf 12u30. Het seminarie start om 13 u.

BELANGRIJK: het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! 

Inschrijven voor 13 nov. Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u onze bevestiging voorzien van adres en routebeschrijving.

Agenda: beurzen en seminaries

Nieuwsbrief

bt nieuwsbrief   Blijf op de hoogte van evenementen en gratis seminaries en schrijf in voor de nieuwsbrief 
 

Komende evenementen

event aquarama

Aquarama

25 okt 2018
stand 53
Leuven
> registreren

event seminaries

Seminarie Elektrochemie

di 4 dec 2018
12u30
Herentals
info & inschrijven

event seminaries

Seminarie Zwembadwater

di 20 nov 2018
12u00-17u00
Londerzeel
info & inschrijven

 
 

Voorbije evenementen

event seminaries

Seminarie Elektrochemie

di 17 apr 2018
12u30
Nazareth
info

event laborama

Laborama

15-16 maart 2018
Groot-Bijgaarden
stand O5 hal 2
reserveer gratis

event seminaries

Seminarie Zwembadwater

di 28 nov 2017
12u00-17u00
Oostkamp

event seminaries

Seminarie Zwembadwater

do 30 nov 2017
12u00-17u00
Herentals

event aquarama

Aquarama

26 okt 2017
Leuven
stand 47

event seminaries

Seminarie Elektrochemie

do 19 okt 2017
8u30-13u00
Herentals

event laborama

Laborama

16-17 maart 2017
Groot-Bijgaarden
stand J7 hal 2

event aquarama

Aquarama

12 okt 2016
Leuven
stand J7

event seminaries

Seminarie Zwembadwater

21 okt 2016
Oostkamp
17 nov 2016
Nazareth

 

 

events hanna instruments

Gratis seminarie Elektrochemie 4/12 Herentals

Wij nodigen u graag uit op ons halfjaarlijks gratis seminarie omtrent elektrochemie. Dan delen wij graag onze 40 jaar ervaring op het gebied van wateranalyses en het uitvoeren van metingen in waterige oplossingen. Tijdens deze sessie komen volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • Hoe kalibreer ik pH-, geleidbaarheids- en zuurstofmeters?
 • Waarom is correcte bewaring en reiniging van elektrodes cruciaal voor de levensduur?
 • Hoe bepaal ik het juiste type elektrode voor mijn toepassing?
 • Hoe hou ik de reactiesnelheid van mijn elektrode optimaal?

Naast het theoretische aspect zullen ook enkele praktische demonstraties met innovatieve meetapparatuur helpen om u duidelijk te informeren. Wij geven u ook graag onze tips & tricks en do’s & don’ts mee van het complexe verhaal dat elektrochemie kan zijn. Wij hopen u te mogen ontvangen.

Wanneer? Dinsdag 4 dec 2018

Waar? Link21, Herentals

Hoe laat? 13 u - ca. 17 u (broodjeslunch vanaf 12u30)

> Inschrijven voor 27 nov. Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u onze bevestiging voorzien van adres en routebeschrijving.
Gratis seminar Elektrochemie

Nieuwsbrief VL voorjaar 2018

Hanna Instruments 40 jaar!

hanna usaMet gepaste trots kunnen wij u meedelen dat wij dit jaar precies 40 jaar bestaan! Onze geschiedenis begint in het jaar 1978 in het Italiaanse plaatsje Limena, waar oprichter Oscar Nardo samen met zijn vrouw Anna een sprong in het diepe wagen door zich samen te gaan storten op ontwikkeling, productie en verkoop van waterkwaliteit-gerelateerde analyseapparatuur. Eén van de eerste successen wereldwijd is de ontwikkeling in de jaren ’80 van de digitale pH-tester 'pHep' genaamd, wat staat voor ‘pH electronic paper’. De pHep maakte het mogelijk om snel, nauwkeurig en betaalbaar pH te bepalen, hetgeen een aanzienlijke vooruitgang betekende in vergelijking met het tot dan toe vrij gangbare lakmoespapier. Dit succes genereert naamsbekendheid en (financiële) middelen om de ontwikkeling en productie verder uit te breiden. Toen er in de jaren die volgden een ‘single parameter automatische titrator’ bestemd voor de voedingsindustrie op de markt werd gebracht, werden duizenden gebruikers in staat gesteld hun producten te verbeteren door het invoeren van interne kwaliteitsanalyses, wat tot dan toe veelal extern geschiedde. De naam Hanna Instruments was hiermee gevestigd. Vele successen volgden, waarbij de filosofie door de jaren heen altijd hetzelfde bleef: klanten wereldwijd voorzien van praktische en betaalbare analyseapparatuur.

Een sprong in de tijd naar 2018 geeft de volgende stand van zaken: oprichter Oscar Nardo is enkele jaren terug overleden. Vandaag de dag staat zijn zoon aan het roer van het (familie)bedrijf dat is gevestigd in Rhode Island, VS. Alle activiteiten geschieden in eigen beheer. Er is een eigen ontwikkelingsafdeling, er zijn 4 eigen productielocaties en de teller van het aantal verkoopkantoren wereldwijd staat inmiddels op 60, verdeeld over 40 landen. Het totale assortiment beslaat op dit moment zo’n 3000 artikelen welke hun weg vinden in de procesindustrie, de laboratoriummarkt en de agricultuur.

Er is veel bereikt de afgelopen 40 jaar en ook veel veranderd. Van een kleine lokale speler zijn we binnen ons vakgebied uitgegroeid tot een marktleider van wereldformaat. Door de hoge dichtheid aan verkoopkantoren zijn wij een flexibele organisatie welke in staat is adequaat te reageren. Ons doel is om voor u een betrouwbare leverancier te zijn van analyseapparatuur en dit zal ons doel blijven, ook in de jaren die voor ons liggen!

 

Hanna Instruments webshop

webshop

De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze webshop. Deze webshop zal het voor u nog makkelijker maken om uw Hanna Instruments-producten aan te schaffen. Nadere informatie volgt, dus houdt u onze nieuwsbrieven in de gaten!

 

Seminar Elektrochemie 17 april: schrijf snel in!

kolom seminarsOp dinsdag 17 april zal naar goede gewoonte de halfjaarlijkse seminar Elektrochemie worden gehouden. Wilt u uw kennis uitbreiden op het gebied van (basis)elektrochemie? 

 

Hoe belangrijk is temperatuur voor u?

HI93501 no probe 2100x2100 300 RGBTemperatuur is een zeer belangrijke factor in heel veel verschillende processen. Het is niet voor niets de meest gemeten parameter wereldwijd. Bij u thuis kunt u m.b.t. deze parameter denken aan bv. de koelkast, de waterkoker, de verwarming en de wasmachine. Maar ook in de natuur, de industrie of in de voedingssector is temperatuur een doorslaggevende parameter. Deze heeft een grote rol in de houdbaarheid van (verse) producten. Een te lage of te hoge temperatuur kan invloed hebben op de kwaliteit. Bij het verwerken van voedsel heeft temperatuur immers een invloed op de smaak, kleur, versheid en/of gaarheid van het product. Hierbij kan een verkeerde bereidingstemperatuur zelfs voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. 

Om u in staat te stellen betrouwbare temperatuurmetingen uit te voeren heeft Hanna Instruments onlangs een nieuwe reeks thermometers ontworpen voor de voedingssector. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten: K-type, T-type en thermistor. De eigenschappen van deze thermometers zijn als volgt:

 • één bedieningsknop
 • CAL-checkfunctie en stabiliteitsindicator
 • wit van kleur, ideaal voor de voedingssector
 • snel en nauwkeurig
 • waterbestendig
 • roestvrijstalen voeler
 • conform EN13485/ISO22000/HACCP

Denkt u dat deze thermometer geschikt is voor uw toepassing in de keuken, productie, transport, catering, horeca, supermarkt … neem dan vooral contact op met Hanna Instruments voor vrijblijvende informatie. Uiteraard kan Hanna Instrument ook voorzien in thermometers, thermokoppels en dataloggers ten behoeve van overige sectoren en toepassingen.

 


Nieuwe spectrofotometer: HI801 Iris

HI801Hanna Instrument heeft onlangs haar eerste VIS-spectrofotometer geïntroduceerd. In tegenstelling tot onze standaard fotometers, is het met de Iris mogelijk om op elke golflengte in het visuele gebied te meten. Zo beschikt de Iris over alle beschikbare Hanna Instruments-methodes, maar kunnen er ook manueel 100 methodes aan toegevoegd worden.

Enkele aspecten onderscheiden de Iris van andere fotometers:

 • het zelf kunnen vervangen van de wolfraam-halogeen lamp
 • beam-splitter met referentiedetector, om eventuele drift weg te filteren
 • geen opwarmtijd nodig van de lamp
 • ingebouwde oplaadbare accu voor draadloos gebruik en als back-up

Om de Iris te gebruiken met verschillende cuvetten, wordt deze standaard geleverd met verschillende cuvethouders: 13 mm, 16 mm, 22 mm en de vierkante cuvetten.
Er kunnen tot 10.000 metingen opgeslagen worden, welke heel eenvoudig via kabel of USB-stick naar elke computer kunnen worden getransporteerd (zowel in csv als in pdf).
Bent u benieuwd of de Iris ook voor uw toepassing geschikt is of wenst u meer informatie over de nieuwe spectrofotometer te ontvangen? Neem dan snel contact met ons op.

 

Vakbeurs Laborama

laboramaOp 15 en 16 maart heeft de vakbeurs Laborama plaatsgevonden. Traditiegetrouw nam ook Hanna Instruments hierbij deel als exposant. Het bleek een goede beurs waarin we vele bekende en onbekende contacten op de stand mochten verwelkomen. Graag ook brengen we u via deze weg alvast op de hoogte van de volgende beurs: Aquarama welke plaatsvindt op 25 oktober 2018 in Leuven.

 

Nieuw! HI83305 & DEHA

HI83305 Upper angle 720x720 72 RGBSpeciaal voor de ketel- en koelwatertoepassing heeft Hanna Instruments een nieuw meetinstrument aan haar assortiment toegevoegd, de HI83305 multiparameter fotometer.
Deze stelt u in staat om de meest voorkomende parameters die binnen dit vakgebied van belang zijn, nauwkeurig en eenvoudig te bepalen. Nieuw binnen de uitgebreide lijst aan parameters is de bepaling van zuurstofbinders (DEHA)!

 

[12 3 4  >>